ViHittar använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.X

Så kan du annonsera gratis.

Att annonsera på vihittar.se är gratis, både för privatpersoner och företag.

För att annonsera, har du två möjligheter:

  • Du loggar in och klicka på "Lägg in annons"
  • Eller du kan lägga in en annons direkt utan att vara registrerad genom att klicka på Lägg annons direkt.

Om du inte har konto måste du bekräfta den inlagda annonsen. Vi skickar ett mail till din angivna e-postadress och i detta mail får du en länk som du skall klicka på för att bekräfta att det är du som lagt in annonsen.

Vad är bra med att skapa ett konto:

  • Lättare att hantera dina annonser.
  • Du behöver inte bekräfta varje annons via mail från oss.

Först ska du välja en kategori för din annons. Du kan välja mellan kategorierna:

Det är viktigt att placera din annons i relevant kategori.

Efter detta ska du skriva in dina kontakuppgifter och information om produkten som du vill sälja. Lite längre när på sidan kan du läsa några tips för dig som skapar annons. Du kan titta på hur annonsen ser ut genom att klicka på "Granska annonsen". Du skickar annonsen till oss genom att klicka på "Slutför". Om du inte var inloggad ska du få ett mail och du måste bekräfta din annons. Din annons blir publicerad efter att vi har kontrollerat annonsen.

Tips för dig som skapar annons

Annonsen ska innehålla så mycket information om produkten som möjligt. Längre ner på sidan kan du hitta tips hur man skapar bra annonser och öka dina chanser att sälja dina föremål snabbare.

Tänka på att sätta rätt pris.

Det är mycket viktigt att ha rätt pris för dina varor. Om du inte vet vilket pris du skall sätta på det du vill sälja, titta då på andra annonser som erbjuder liknande varor eller tjänster. Om du vill sälja snabbt så rekommenderar vi att sätta ett lägre pris.

Välja bra bilder.

Bilder är väldigt bra information för kunder, lockar till sig intresset och pratar mer om din annons än en lång beskrivning. Vår erfarenhet visar att annonser med bilder lockar fler köpare än de utan bild. Tänk också på bildkvalitet, bra bilder drar uppmärksamhet till sig och påverkar väldigt mycket hur din annons uppfattas av köparna.

Annonstext.

Skriv en effektiv och säljande rubrik, rubriken bör innehålla de viktigaste nyckelorden för annonsen.
Att skriva en bra annonstext är inte det lättaste att göra, men det är väldigt viktig att spendera lite tid på detta. Det är betydande att tänka lite som en potentiella köpare.
Annonsen bör vara attraktiv och innehålla en noggrann beskrivning av artikeln eller tjänster som du vill sälja eller erbjuda. Skriv en bra och relevant annonstext och kom ihåg att de som söker vill veta så mycket som möjligt om ditt objekt. Texten ska vara enkel, tydlig och saklig.
Tänk också på att innehålla nyckelord i beskrivning eftersom annonsen kommer att indexeras av Google och det betyder att människor som söker på Google också kommer att kunna hitta din annons om de söker på några av de ord som finns i din annons. Därför är textinnehållet oerhört viktigt.
Skriv information om färg, storlek och mått. Glöm inte att informera i vilket skick ditt objekt är. Det är mycket bättre att vara ärlig från början och beskriva eventuella skador eller defekter. Ange ditt telefonnummer och tiden när dina potentiella kunder kan ringa dig. Om du är förbered för att förhandla priset bör du lägga in sådan information också. Om du inte har sålt din vara, prova att ändra annonsen. Du kan försöka göra något mer t.ex. ändra texten, sätt ett lägre pris, byta rubrik.

Lycka till att annonsera på ViHittar.se!